Kanoën

Kanoën

Ben je op vakantie of ben je thuis en je wilt iets leuks doen met je gezin. Dan kan je gaan voor kanoën. Kanoën is een leuke activiteit dat ook nog eens uitdagend is. Het is zwaar en het valt ook nog eens onder sport! Iets leuks doen met je gezin en tegelijkertijd sporten! Je kan kanoën in meren, rivieren en andere plekken die groot genoeg zijn.

Wat is het?

Wat is kanoën eigenlijk? Wanneer je gaat kanoën zit je alleen of samen met iemand anders in een bootje. Dit is een sport die je dus ook helemaal alleen kan doen. Wat je doet tijdens het kanoën is heel simpel. Je zit in een bootje en je vaart vooruit met een peddel. Deze peddel moet je zelf bewegen en kan behoorlijk lastig zijn. Je beweegt je armen veel waardoor je gelijk veel spieren krijgt. Als je gaat kanoën is het ook belangrijk om kleren aan te doen die vies mogen worden en nat. Het is gegarandeerd dat er water in jouw kano komt en je wilt jouw nieuwe kleding niet verpesten. Ook gebeurd het vaak dat de kano ondersteboven gaat. Waardoor je helemaal nat wordt. Als dit gebeurd kan je heel makkelijk de kano weer omdraaien.

Kanotocht

Je kan ook op kanotocht gaan wat super leuk is om te doen. Je maakt dan net zoals de naam een tocht met je kano. Er wordt een route gepland maar of je deze route ook gaat volgen ligt aan jou. Wanneer je op kanotocht gaat is het handig om rubberen laarzen aan te doen sinds er water in je kano komt en je wilt je voeten warm houden. Ook is het handig om een rugzak mee te nemen met wat snacks en drinken. Van kanoën kan je behoorlijk wat honger en dorst krijgen en dan is het fijn als je gelijk was eten en drinken bij je hebt. Nu je weet hoe leuk het kanoën is kan je het ook makkelijk zelf doen! Als je geen kano hebt en je vind een kano kopen iets te duur, dan kan je ook altijd een kano gaan huren! Je moet goed zoeken waar je een kano kan huren en wat de voorwaarden allemaal zijn, maar wanneer je een kano hebt kan je lekker aan de slag gaan!

MEER TE WETEN KOMEN

Elektroboten