Kampeervakantie in de Ardennes (Frankrijk)

De Ardennen is een bosrijk laaggebergte wat in Frankrijk en België ligt. Hier gaat het natuurlijk over de Franse regio Ardennes. Champagne-Ardennes ligt in noord Frankrijk en grenst aan België. Als je dus wilt kamperen in Frankrijk maar je wilt niet ver rijden, kan dit een hele goede plek zijn om een camping te zoeken. Champagne-Ardennes telt bijna anderhalf miljoen inwoners en is ruim vijfentwintig vierkante kilometer groot. Hoewel deze regio bekend staat voor het mooie bosrijke gebergte is meer dan 61% van de grond bestemd voor landbouw. Kamperen in Ardennes (frankrijk) is al door heel wat verschillende campinggasten gedaan: grote bossen, mooie bergen, veel wijn, prachtige steden en lekker water. Dat is wat je kunt verwachten van een kampeervakantie in deze Franse regio.

Natuur in Champagne-Ardennes

De natuur in Champagne-Ardennes is waarschijnlijk de grootste trekpleister van het gebied. De prachtige bossen en bergen trekken veel toeristen en hierdoor zijn grote campings ontstaan in de valleien tussen de bergen. Verder heeft Champagne-Ardennes ook veel rivieren en acht meren speciaal voor toeristen. Zoek een mooie camping uit aan het meer en ga zeilen, surfen, kanovaren of raften. Het is een prachtige plek als je avontuur zoekt in je vakantie. Het meest zuidelijke deel van Champagne-Ardennes is voornamelijk bestemd voor landbouw. Je zult grote weides, wijngaarden en plantages vinden. Hoe dichterbij België, hoe mooier de natuur. Mijn persoonlijk advies is dus ook dat je een camping in het noorden moet zoeken. Ideaal als je gaat kamperen met eigen tent.

Steden in Champagne-Ardennes

Champagne-Ardennes is een van de minst bevolkte delen van Frankrijk. Heel veel grote steden zul je er dus niet vinden, maar ze zijn er natuurlijk wel. Châlons-en-Champagne bijvoorbeeld, heeft een prachtige kathedraal en klooster en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt kampeert. Chaumont ligt in het zuiden van Champagne-Ardennes en is ook een prachtige stad om een keer te bezoeken, mits je camping in de buurt zit, want je moet hiervoor niet een hele dag reizen. Het heeft wat mooie bezienswaardigheden zoals een oud viaduct.

Bezienswaardigheden in Champagne-Ardennes

Zoals eerder genoemd is het rijke bos gebergte met rivieren en meren de grootste aantrekkingskracht van Champagne-Ardennes. Je kunt hier heerlijk raften en kanovaren en autorijden alleen al geeft je al een prachtig uitzicht. Zoek een camping uit in de buurt van een grote rivier of meer en je zult de vakantie van je leven beleven. Ook zijn er prachtige steden te vinden, vooral Châlons-en-Champagne is een echte aanrader. Het ligt wat meer in het midden van Ardennes en dus makkelijk bereikbaar als je in het noorden kampeert.