6 hotspots voor je citytrip naar Brugge

 

Wat is het Belgische Brugge toch een fantastische plek voor een citytrip. Het is maar een paar uur met de trein en je waant je in een compleet andere wereld. Het is net alsof je een sprookje binnenstapt; door de grachten zwemmen zwanen, rijtuigen met paarden rijden af en aan (weliswaar met toeristen) en de gekleurde trappenhuisjes op de markt zijn om bij weg te dromen. Het historisch centrum van Brugge is niet voor niets als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zoek je een soortgelijke stad? Bekijk dan ook de beste hotel-tips voor Leuven of Antwerpen!

 

Naast lekker rondstruinen in de romantische binnenstad en de smalle straatjes verkennen kan je er ook nog eens heerlijk eten en drinken. Op elke hoek zit wel een wafel- of eettentje waar je terecht kan voor iets lekkers. ’s Avonds lekker speciaal biertjes drinken in de vele kroegen die Brugge kent. Kortom Brugge is de ideale plek voor een romantische citytrip of een weekendje weg met vrienden. Hieronder heb ik 6 hotspots voor je op een rij gezet.

 

1. Markt

Eigenlijk zijn alle huizen, kerken en gebouwen in de binnenstad van Brugge mooi maar de trapgevels in de huizenrij rechts van de Geernaartstraat, aan de noordkant van de Grote Markt zijn wat mij betreft de allermooiste! Adres: De Grote Markt, officieel “Markt”. Rondom de markt vindt je ook talloze leuke hotels in Brugge.

 

2. Ice Bar OYYA

Wafels kun je kopen op elke straathoek of bij de verschillende kramen die her en der door de stad verspreid staan. De lekkerste warme wafels met chocola (mmm) heb ik gegeten bij Ice bar OYYA. Naast wafels staan ze ook bekend om hun ijs. Je kan er kiezen uit 28 soorten ijs, waaronder zeven sorbets. Daarnaast hebben ze ook frozen yoghurt, met een keuze uit dertig soorten toppings. Adres: Noordzandstraat 1

 

3. Vero Caffe

Je kan wat mij betreft nooit genoeg koffie drinken. In Brugge vind ik Vero Caffe een heel fijn plekje hiervoor. Een gezellig en klein cafeetje dat gerund wordt door moeder en dochter. Ze hebben er allerlei soorten koffie en heerlijk zelfgemaakt gebak. Het interieur is heel minimalistisch en clean, kortom een perfect plek om even op te laden. Adres: Sint-Jansplein 9

 

4. Sint-Walburgakerk

Ik heb veel kerken gezien in Brugge maar deze vind ik toch echt de mooiste (en het best onderhouden). De kerk valt van buiten niet heel erg op in het straatbeeld maar maakt van binnen alles goed. De zwart-witte grafische vloer is echt fantastisch en maakt van deze kerk een lust voor het oog. Ook wordt er de hele dag door klassieke muziek gedraaid wat erg fijn en rustgevend werkt. Adres: Sint-Maartensplein 1

 

5. Le Trappiste

Le Trappiste bevindt zich in een 13e eeuwse kelder met indrukwekkende kruisribgewelven en is misschien wel de leukste kroeg van heel Brugge. Voor 10 euro krijg je een proefplankje met 5 verschillende biertjes die ze op dat moment op de tap hebben (12 in totaal). Het personeel is kundig en helpt je iets lekkers uit te kiezen. Je moet wel even weten waar Le Trappiste zit anders loop je deze kelder zo voorbij en dat zou jammer zijn. Adres: Kuipersstraat 33.

 

7. Minnewater

Brugge staat bekend om zijn vele zwanen, de meeste zwanen vind je bij het Minnewater. Dit water wordt ook wel het ‘Lake of Love’ wordt genoemd, dit omdat ‘Minne’ van beminnen zou komen. Maar er gaat ook een tragisch liefdesverhaal de ronde over ‘Minna’ en haar geliefde Stromberg. Een andere legende verhaalt dat je eeuwige liefde zal kennen wanneer je met je geliefde over de Minnewaterbrug loopt. Het proberen waard lijkt me!

Adres: Minnewaterpark